Jag säger det varje gång men vilken helg! Black Friday, wok to walk och utgång i Clapham följt av en söndag med en tripp till Hampstead och åskådare av skridskoåkare i South Kensington. Jag hoppas ni alla har haft en mysig första advent! December är inom räckhåll och jag njuter fullt ut av denna fantastiska tid som nu är kommen. 
Jag började helgen med en kaffe och chai latte tillsammans med Malin på vårt favoritcafé Costa. Vad passar inte bättre än Rudolf och snögubben till två jultokar? 
Kort därefter anslöt sig Johanna varav vi testade ett nytt matställe, Wok to walk och jag säger då det, så gott. Vi åt och åt medan vi konstant upprepade hur gott det var. 
I helgen var det Black Friday, en stor rea på upp till 50 % som pågår i utvalda affärer under tre-fyra dagar. Det hela startade i USA och kom nu för första gången till London. 


Oxford Street vid skymning. Det är fortfarande otroligt och gå bland dessa maffiga byggnader, kolosala rörelse och numera magiska julbelysning. London är verkligen fantastiskt och man kan inte annat än och njuta och må gott. 
En planerad dag kan ändras kvickt. Det hela började med ett återbesök hos läkaren. Under de senaste veckorna har min hosta eskalerat och resulterat i förkylningsastma. Doktorn har skrivit ut såväl antibiotika mot infekterade lungor  och en ny inhalator men en liten förändring har skett. Idag kom vi dock fram till anledningen, min infekterade visdomstand. Bakterierna i tanden har påverkat bröstet och således spridit infektionen. Dock ska nog det hela bli bra om en månad när tanden ryker hemma i Sverige! Så om du har infektioner i visdomständerna, ta ut de så fort som möjligt! Sköljningar och antibiotika har tyvärr för det mesta liten effekt. Hur som haver var jag nöjd över och äntligen få svar! Påväg hem ändrades dagens planer. Istället för en spinningcykel kom jag att spendera eftermiddagen med en mysig hund. Lite behagligare må jag erkänna ;). Som au pair tjänar jag 80 pund i veckan vilket motsvarar cirkus 950 kronor. Det kan låta som en bra peng men vad jag snabbt märkte var hur fort de gick åt. London är ett av de fem dyraste länderna i världen. Särskilt dyrt är mat, transport och nöjen, det vi au pairer spenderar mest pengar på. Således började jag ganska tidigt fundera på extrajobb men samtidigt ville jag inte binda mig till andra arbetstider än mina vanliga, vilket gör barn och hundvakt då och då alldeles perfekt. Min värdmamma har lyckligtvis ett stort kontaktnät runt om i Wandsworth som söker just detta. Ett mejl och drygt 24 timmar senare hade jag redan jobberbjudanden! Mitt första var alltså idag med Tooles, hunden några hus bort. Kaffe och några timmar vid familjens brasa var inte fel alls! 
Sashenka, en ny bok av Simon Sebag Montefiore jag har tagit mig an som har fått mycket höga betyg. Handlingen utspelar sig under första världskriget och 1950-talets Ryssland. Eftersom jag har fastnat särskilt för Rysslands historia sedan historielektionerna i skolan har jag höga förhoppningar på denna! 
Jag började dagen på Café Nero med kaffe och en timmes Skype. I andra änden var min storebror Filip, som jag äntligen träffar nästa vecka tillsammans med Victor! Vi pratade om allt ifrån Liverpooltrippen, julen och kommande vår till barndomsminnen och alla galenskaper vi hittat på. Mina syskonrelationer är bland det bästa jag vet. Att vi fortfarande i vuxen ålder spelar Nintendo 64 säger det mesta! Underbara bröder. Efter ett härligt samtal vandrade jag hem, slängde in en tvätt och började sedan jobba. Idag fick jag följa med den lilla till hennes vän för och hjälpa till inför kvällens balett. Mat, lek och håruppsättningar är vad vi hann med innan jag knallade hemåt igen. Imorgon jobbar jag även kväll och därefter är det redan helg igen. Då är det en vecka till Liverpool och tre veckor till jag är hemma i Sverige! December kommer bli extra magisk i år.