Annorlunda rubrik inte sant? Ja det var även en annorlunda men mycket bra dag. I Mortlake här i den sydvästra delen av stan bor numera Malin efter en flytt med sin värdfamilj. Förra veckan pinglade telefonen till med ett sms från just Malin som satt och åt, läs, svenska köttbullar på en resturang. Det var inget snack om saken - dit ska jag också!! Igår var dagen vi bestämde oss för att mötas upp vid just "Stockholm" som själva restaurangen heter. Jag och Emma promenerade längs Themsen, via Richmond och vidare mot Mortlake där vi mötte upp Johanna och Malin. Det var så fridfullt, verkligen harmoniskt för att gå in på djupa ord, att gå längs vattnet och naturen som numera blommar för fullt. Efter en så lång och mörk vinter har jag aldrig uppskattat våren som i år. Vi konstaterade att det luktade som hemma bland grönskan. Framförallt kände jag doften av Arnåsholm. 


Här satt vi såväl som många andra och njöt en stund. Vidare styrde stegen mot svensk mat!!
På en sidogata fann vi till slut "Stockholm". Åtta månader från Sverige är egentligen inte speciellt länge, men trots det är det ändå en speciell känsla att få se olika sorters mat och ting som är hemma för oss. 

Resturangen var väldigt ombonad och mysig! Några plus i kanten var försäljningen av framförallt Kalles Kaviar och skyltarna "Herr" och "Dam" på toaletterna. 


Svenskt, svenskt och ännu lite mer svenskt. 


När vi slutligen satt till bords var det som alltid en svår fråga om vad man skulle beställa. Köttbullar var ju inte det enda goda alternativet. Vi hittade ju även lite svenska snaps haha och bestämde oss för att äta midsommarlunch på resturangen, dagen innan midsommarfirandet! 

Pytt i panna för Malin och rostbiff och potatissallad för resten av oss. Underbart gott. En härlig lunch som precis som naturen längs Themsen, gav mig en känsla av hemma. 

Kommentera

Publiceras ej