Glad midsommar från London! Ett firande som i år ägde rum i Mortlake och Hyde Park. I och med att fredagen inte är en röd dag här fick vi börja fira först efter jobbet. Tur som jag hade fick jag sluta redan på morgonen, med packning styrde bussen mot Emma för en helg med midsommarfirande. Solen gassade på så vi beslutade oss för att sitta vid hamnen innan det var dags för buffé med Malin, Johanna, Amanda och Mathilda i Mortlake. 


Under lördagen ägde det stora midsommarfirandet rum men vi tjuvstartade på Stockholm med en rejäl svensk midsommarbuffé. Köttbullar, prinskorvar, Janssons, sill, färskpotatis ja ni vet ordningen! Så gott och så mättsamt. Gjorde ett undantag från traditionen och tog en cider ur julskafferiet. Vintercider med smak av kanel och vanilj - mycket god!! En rejäl matkoma släpade vi senare med oss hem, plockade på oss några timmars sömn innan det stora firandet.  

Vid lunchtid på midsommardagen åkte vi tillsammans med Josefine mot Hyde Park. Årligen anordnas ett midsommarfirande för såväl svenskar som andra nationaliteter i ett av Hyde Parks fyra hörn. Flera tusen brukar samlas, ta med mat och dricka och dansa runt midsommarstången. Ett firande vi absolut inte ville missa och var mer än glada att vi fick uppleva! 


Svensk potatissallad när den är som bäst!!I hela sju timmar satt vi och åt, sjöng snapsvisor dansade runt midsommarstången och bara hade det så trevligt!! 
Nästan hela gänget som tillsammans njöt av den glädjefyllda tradition som midsommar är. Ett minnesvärt och sannerligen härligt firande på topp!  

Kommentera

Publiceras ej