Precis som min värdfamilj och några vänner så har jag åkt på en förkylning. Men efter en så grym helg får det vara värt det! Som ni kanske minns så har jag varit sjuk till och från under mina månader i England, det påverkar mer än vad man tror att anpassa sig efter en ny miljö. När man dessutom jobbar med barn är det bara något man får räkna med! Som förväntat går det bättre och bättre, inga ömma visdomständer (peppar peppar) längre vilket är absolut viktigast. I och med att jag har fått äta alldeles för mycket receptbelagda mediciner, då engelska läkare verkar tycka att det löser allt så försöker jag bota småsaker så gått det går på naturlig väg istället för medicinernas hjälp. Denna veckan har jag provat på olika sorters knep för att bota en öm hals och rinnande näsa, de klassiska förkylningssymptomen. Jag har tyckt att det har fungerat bra faktiskt. Så om någon av er har en förkylning nu eller på gång, prova! 
Jag har druckit mycket citrontre och apelsinjuice med en pressad vitlöksklyfta i. 
Mixat ihop rikligt med C-vitaminer i form av två apelsiner, en citron, en bit ingefära och några stänk av Cayennepeppar - Jossans dunderkur! 
Nedan på bild är vad som har fungerat bäst för en öm hals: kokat vatten, två teskedar vinäger, honung, ingefära och ett par stänk kanel - Johannas tyska dunderkur.


 

Kommentera

Publiceras ej